GROEPSWORKSHOP STRAATFOTOGRAFIE

Deze groepsworkshop is voor fotografen die kennis willen maken met straatfotografie. In de workshop ga je samen met Richard Loof de kneepjes van straatfotografie ontdekken. In een dynamische omgeving waar veel gebeurt, laat je de schoonheid zien van het dagelijks leven. Mensen die aan het winkelen zijn of een praatje maken.
Je kan het zo gek niet bedenken welke situaties er allemaal zijn die mooie foto’s kunnen opleveren. Straatfotografie is niet alleen spannend maar ook leuk om te doen.
Wees welkom en stap voor stap gaat het jou lukken!

Inhoud workshop:

Je krijgt een introductie over de basisprincipes van straatfotografie.
Richard zal foto’s uit zijn eigen collectie laten zien ter inspiratie en zijn ervaring delen. Met andere deelnemers ga je oefenen om vertrouwen te krijgen in de technieken.
In deze workshop is er genoeg ruimte voor vragen zoals:
Hoe ga je als straatfotograaf te werk?
Wat doe je juist wel of juist niet?
Welke keuzes maak je als straatfotograaf?
Dit zijn slechts enkele vragen die aan bod kunnen komen, zodat jij voorbereid de workshop kan beginnen.

Je krijgt praktijkopdrachten om jezelf uit te dagen en er is gelegenheid voor persoonlijke aandacht. Na enige tijd nemen we een pauze in de horeca om te bespreken hoe het gaat met jouw progressie. Na deze onderbreking gaan we weer verder op pad.

Wat je zoal gaat leren:

– Meer vertrouwen krijgen in straatfotografie
– Dichter in de nabijheid van mensen komen
– Hoe je in een dynamische omgeving kunt anticiperen
– De omgeving waarnemen als straatfotograaf

Details workshop:


Op dit moment zijn er geen workshops beschikbaar!


Recensies van deelnemers:

Frans de Rouw

Het was erg prettig de workshop met Richard mee te maken, ipv een groepsworkshop werd het een privéworkshop omdat andere deelnemers het af lieten weten. Ik heb de anderen niet gemist want nu kreeg ik optimale persoonlijke begeleiding van Richard. Ik heb weer meer vertrouwen in de mogelijkheden van straatfotografie gekregen. Ook zijn adviezen qua instellingen waren heel waardevol. Ik kan deze workshop aan elke fotograaf aanbevelen omdat het je zelfvertrouwen met straatfotografie op een hoger plan brengt. Instagram

Jacqueline van Velzen

Het starten met de oefening ‘tegemoet lopen en van dichtbij fotograferen’ vond ik een zinvol begin. Goed gekozen. Ook goed is het om de deelnemers met een gerichte opdracht op pad te sturen en de resultaten tussendoor te bespreken.
Een workshop met Richard laat je anders kijken en dichterbij komen. Instagram

André de Jong

Door deze workshop heb ik weer een heel nieuw gebied van fotograferen ontdekt. Doordat we met slechts drie cursisten waren, was er volop gelegenheid om vragen te stellen en de eerste oefeningen te doen. Na de nodige voorbereiding van Richard, hoe je o.a. het best de camera kon gebruiken, zijn we de drukte van Rotterdam ingegaan. Als eerste gedeelte van de workshop begeleide Richard ons en wees ons op de beste manier om in de drukte straatfoto’s te maken.

Tijdens de koffiepauze werd het eerste gedeelte geëvalueerd en werden nog de nodige tips gegeven. In het tweede gedeelten werden we op de markt losgelaten om na ½ uur verslag te doen van onze ervaringen. Tenslotte zijn we weer al fotograferen teruggegaan naar ons vertrekpunt. Al me al kan ik terugzien op een nuttige en leuke workshop.

Jan Trouwborst

Jouw workshop vond ik leuk en gezellig niets moest en alles kon, dat was een prettige manier van fotograferen. Stukje uitleg over camera beeld etc. en lopen maar, even later omschakelen naar iets anders en gaan weer met de banaan.
Dit alles leverde me heel veel foto’s op waarvan er toch ca 40 mooi zijn en die ook nog een verhaal vertellen. Kortom ben tevreden over je manier van workshop geven relaxed en ter zake. Instagram

John Perree

Hoi Richard,

Bedankt voor de workshop en het e-book.
Het feit dat ik 220 foto’s op straat heb gemaakt in Utrecht, waarvan een groot gedeelte ook echt goed gelukt is. Voor mij is dat echt een prima overwinning. Ik weet nu hoe ik mijn schroom kan overwinnen en heb ook geleerd hoe ik met mijn Nikon die foto’s kan maken. Bekijk de foto´s

Jarco Vianen

Hee Richard,
Dank voor de foto’s en het e-book!
Ik heb tijdens de workshop echt een leuke tijd gehad, waarin ik verplicht werd uit mijn comfortzone te treden. Maar zoals met heel veel dingen, wordt dat steeds makkelijker en natuurlijker naarmate je het meer doet. En ondanks mijn minimale ervaring met fotografie, hadden we aan het einde van de workshop een paar prachtige beelden.

Fieke Jongsma

Ik vond het een erg leuke workshop om te doen. Jij en Sjouke zijn enthousiast en begeleidden mij goed bij het proces. Ik vond het aan het begin even inkomen omdat ik niet gewend ben foto’s van anderen te nemen zonder dat ze dit doorhadden. Maar aan het einde van de workshop merkte ik dat ik hier iets meer zelfverzekerd in was. Dit is fijn omdat je dan sneller de techniek op een andere keer toepast.

Sjouke Crul

Richard, bedankt voor de mooie workshop. Je hebt veel verstand van verschillende camera’s waardoor je mij op mijn gemak hebt gesteld. Door de mooie opdrachten die je hebt gegeven tijdens de workshop zorgde je er ook voor dat ik uit mijn comfort zone kwam en mijn grenzen heb verlegd. Waardoor ik mooie foto’s heb kunnen maken die ik anders nooit zou hebben gemaakt. Instagram

Tamara

Super leuke workshop straatfotografie gedaan bij Richard. Ontzettend veel geleerd en veel plezier gehad. Hij stelt je echt op je gemak en legt alles goed uit. Zeker de moeite waard 👍🏻 Instagram

Isaque de Moura

Allereerst wil ik mijn vriend, fotograaf Richard Loof , bedanken. Zoals ik je al eerder vertelde, hoe ongelooflijk het is om je in actie te zien.
Ik heb altijd bewondering gehad voor stadsfotografie, maar ik ben altijd bang geweest en had nooit gedacht dat ik zulke klikken zou maken. Bedankt Richard
Instagram

Ada Slobbe

Afgelopen vrijdag een workshop straatfotografie gevolgd bij Richard Loof.
Veel geleerd en goede tips gekregen. Het zijn echt gave foto’s geworden!
Bedankt Richard! Instagram