WIE IS RICHARD

Richard Loof is een Nederlandse fotograaf die in 1986 werd geboren in Den Haag.
Op achttienjarige leeftijd ontdekte Richard de fotografie. Mede dankzij zijn eerste camera – een oude digitale Olympus – raakte hij gefascineerd door alles om hem heen. Ondanks dat hij niet altijd even actief was met fotograferen, heeft hij de liefde voor fotografie altijd gehouden.

In 2018 heeft Richard bij Eli Dijkers een workshop intuïtieve fotografie gevolgd en in 2019 een korte vervolgcursus. Dit heeft veel inspiratie gegeven en zijn reis als fotograaf in een stroomversnelling gebracht.

In 2022 heeft Richard het platform Straatfotografie.nl overgenomen van Fokko Muller. Met passie en dankbaarheid gaat Richard dit platform verder vormgeven, zodat meer mensen kennis kunnen maken met straatfotografie.

Richard doceert zowel groeps- als privé workshops, al vele mensen en bedrijven heeft hij succesvol mogen ondersteunen. Richard blijft zich voortdurend ontwikkelen om de kwaliteit van de workshops te kunnen waarborgen. Met zijn humor en praktische werkwijzen zijn deze workshops een enorm waardevolle investering voor fotografen.

Richard zijn foto’s kenmerken zich door het rijke contrast tussen zwart en wit.
Hij focust zich daarbij vooral op een vrij klein gebied van de stad.
Dat maakt het niet alleen voor de kijker ontzettend leuk en interessant om elke foto te zien. Dit zorgt ervoor dat het plezier in het maken van deze fantastische foto’s erg groot blijft. Wanneer deze ‘kiekjesmaker’ aan het werk is, is zijn motto “Houd het simpel en eenvoudig”.