WIE IS RICHARD

Richard Loof is een Nederlandse fotograaf die in 1986 werd geboren in Den Haag. Op achttienjarige leeftijd ontdekte Richard de fotografie. Mede dankzij zijn eerste camera – een oude digitale Olympus – raakte hij gefascineerd door alles om hem heen. Ondanks dat hij niet altijd even actief was met fotograferen, heeft hij de liefde voor fotografie altijd gehouden.

Vanaf 2018 is de jonge fotograaf zich meer gaan richten op straatfotografie. Hij focust zich daarbij vooral op een vrij klein gebied van de stad. Hij houdt ervan om verscheidene invalshoeken te gebruiken en om zoveel mogelijk met het licht te spelen. Dit alles om tot de perfecte foto te komen. In 2018 heeft Richard bij Eli Dijkers een workshop intuïtieve fotografie gevolgd en in 2019 een korte vervolgcursus. Dit heeft veel inspiratie gegeven en zijn reis als fotograaf in een stroomversnelling gebracht.

Richard doceert zowel groeps- als privé workshops, al vele mensen heeft hij succesvol mogen ondersteunen tijdens hun fotografie avontuur. Richard blijft zich voortdurend ontwikkelen om de kwaliteit van de workshops te kunnen waarborgen. Met zijn humor en praktische werkwijzen zijn deze workshops een enorm waardevolle investering voor fotografen.

In 2022 heeft Richard het platform Straatfotografie.nl overgenomen van Fokko Muller. Met passie en dankbaarheid gaat Richard dit platform verder vormgeven, zodat meer mensen kennis kunnen maken met straatfotografie.

Richard zijn foto’s kenmerken zich door het rijke contrast tussen zwart en wit. De gebeurtenissen en objecten die op straat te zien zijn, zijn erg dynamisch. Dit zorgt ervoor dat geen enkele foto of sfeer hetzelfde is. Dat maakt het niet alleen voor de kijker ontzettend leuk om elke foto te zien, maar ook voor Richard zorgt dit ervoor dat het plezier in het maken van deze fantastische foto’s erg groot blijft. Wanneer deze ‘kiekjesmaker’ aan het werk is, is zijn motto “Houd het simpel en eenvoudig”.