WORKSHOP STRAATFOTOGRAFIE 12 AUGUSTUS ROTTERDAM

Deze groepsworkshop is voor fotografen die kennis willen maken met straatfotografie. In de workshop ga je samen met Richard Loof de kneepjes van straatfotografie ontdekken. In een dynamische omgeving waar veel gebeurt, laat je de schoonheid zien van het dagelijks leven. Mensen die aan het winkelen zijn of een praatje maken. Je kan het zo gek niet bedenken welke situaties er allemaal zijn die mooie en bijzondere foto’s kunnen opleveren. Straatfotografie is niet alleen spannend maar ook leuk om te doen. Dit genre van fotografie kun je overal doen en je zult verstelt staan van de progressie die je maakt. Wees welkom en stapje voor stapje gaat het jou lukken!

Inhoud workshop:

Je krijgt een introductie over de basisprincipes van straatfotografie.
Richard zal foto’s uit zijn eigen collectie laten zien ter inspiratie en zijn ervaringen delen. In deze workshop is er genoeg ruimte voor vragen zoals, hoe ga je als straatfotograaf te werk? Wat doe je juist wel of juist niet? Welke keuzes maak je als straatfotograaf? Dit zijn slechts enkele vragen die aan bod zullen komen, zodat jij voorbereid de workshop kunt beginnen. Na deze introductie ga je onder begeleiding van Richard op pad voor het perfecte plaatje.

Je krijgt praktijkopdrachten mee om jezelf uit te dagen en er is gelegenheid voor persoonlijke aandacht. Na enige tijd zullen we een pauze houden en bespreken hoe het gaat met jouw progressie. Na deze onderbreking gaan we weer verder op pad.

Wat je zoal gaat leren:

– Onopvallend foto’s kan maken met diverse technieken
– Dichter in de nabijheid van mensen komen
– Spelen met reflecties, schaduwen en composities
– De omgeving waarnemen door de ogen van een straatfotograaf
– Je krijgt informatie over de APV wetgeving

Details workshop: